Jump to content

Steli Monica Giurgi

Members
  • Posts

    32
  • Joined

  • Last visited

  • Days Won

    4

Steli Monica Giurgi last won the day on January 27 2020

Steli Monica Giurgi had the most liked content!

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Steli Monica Giurgi's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

10

Reputation

  1. Haideți împreună cu mine la mișcare, este sănătate și stare de bine! ? Sportul ajuta atât fizic cât și psihic este ceva ce ar trebuii sa facă parte din rutina noastră zilnica, asa ca va invit sa facem mișcare împreună! 41 de minute, distanta de 4,24 km, 301 calorii!
  2. Spanac cu quinoa si ciuperci Ingrediente :- o conservă de ciuperci (eu am folosit ghebe) - 100 gr quinoa - 200ml apa - 100 gr de spanac - un fir de praz (eu am folosit cozi de ceapa cu cozi de usturoi de la congelator) - 3 căței de usturoi - 4 linguri de ulei (eu am folosit de măsline dar se poate și floarea soarelui), - sare, piper după gust Mod de preparare Spălăm quinoa în câteva ape pana rămâne curata, o dam la foc și o lăsăm sa fiarbă pana absoarbe toată apa, iar quinoa își va marii volumul. Într o tigaie punem uleiul, adăugăm ciupercile apoi usturoiul și prazul, sotam puțin doar cât sa scoată aroma din ele. Adăugăm quinoa fiarta, sare și piper după gust apoi punem spanacul mai lăsăm la foc aprox 2,3 min cât sa prindă putina aroma si spanacul, apoi oprim focul. Spanacul nu va trebuii gătit complet pentru a-și păstra aroma și proprietățile. (Eu personal nu le am amestecat ci le am pus pe straturi, aici alegerea va aparține), este o reteta simpla dar gustoasa și sănătoasă. Va doresc pofta buna!
  3. ?Paste integrale cu midii și sos de roșii! Cantitățile sunt pentru patru porții! Ingrediente : - 400 gr paste integrale - 400 gr midii - 2 linguri ulei de măsline - 3,4 căței de usturoi (eu am pus usturoi verde) - o conserva de roșii 400 gr (Eu am pus conservă de roșii făcută de mine, cu ardei și pătrunjel verde) - o legătură de patrunjel verde - sare, piper - se poate folosii și vin alb sec cine dorește (eu nu am folosit) Mod de preparare: Punem pastele la fiert în apa cu putina sare. Luam o tigaie in care punem cele doua linguri cu ulei de măsline, adăugăm usturoiul și jumătate din ardeiul iute fără sâmburi, lăsăm puțin sa se caleasca apoi adăugăm conservă de roșii. Lăsăm la fiert pana începe sosul sa se lege apoi adăugăm midiile (și vinul în cazul în care îl folosim). Acoperim cu un capac și lăsăm la foc mic pana midiile au fiert suficient și sosul a mai scăzut. Între timp stoarcem pastele. După ce midiile s au inabusit(fiert), adăugăm restul de ardei iute, piper, sare, și legătura de patrunjel. Se mai da la foc pentru un minut, apoi se poate servi. Va doresc pofta buna!
  4. Salata cu paste! (pentru patru porții) Ingrediente:-250 gr spaghete -100 gr roșii (cherry) -150 gr , cașcaval sau mozzarella -tulpina, frunze sau rădăcină de telina -50 gr ierburi aromatice -4 linguri ulei măsline -4 linguri oțet de mere - o bucata ardei galben -sare, piper, boia. Eu am adăugat și puțin morcov. Mod de preparare: Punem pastele la fiert în apa cu putina sare, spălăm roșiile, ardeiul, țelina le tăiem fâșii sau cubulețe. Tăiem cascavalul de asemenea fâsii. Dupa ce pastele au fiert, le strecuram și le lăsăm puțin la răcit,timp în care preparam sosul din ulei, oțet și ierburi aromatice. După ce s au răcit puțin pastele, le punem într un bol adăugăm legumele și cascavalul și acel sos din ulei, oțet și ierburi aromatice. Le amestecam, punem sare, piper, boia după gust apoi le lăsăm sa se odihnească puțin pentru a se pătrunde. Pofta mare!
  5. Cartofi noi cu rozmarin și brânză tofu, legume crude și o. Socată fără zahar și fără drojdie. Multa zeama de lămâie apa și flori de soc ???!
  6. Varza călită, cina mea din aceasta seara ??!
  7. Musli cu goji și lapte, mic dejun! ??
  8. Branzica de vaci cu putin iaurt sa o fac cremoasa, cu avocado si rosii?
  9. Mișcarea mea de azi, pașii mei plus banda!
  10. Cina. O salata ușoara cu avocado! ??O seara liniștită tuturor! ???
  11. Salata de sfecla roșie, telemea și ou! Ingrediente : - o sfecla potrivita -doua oua -o lingura de zeama de lamaie -100 gr telemea -sare, piper Obtional hrean! Mod de preparare: Se fierbe sfecla și ouăle, între timp dam telemeaua prin razatoarea mica, și pregătim zeama de lămâie. Dupa ce sfecla și ouăle au fiert le curatam le lăsăm la răcit iar apoi le dam de asemenea prin răzătoare. Peste sfecla se adaugă zeama de lămâie o lingura, (Obtional adăugăm puțin hrean), și începem sa le punem straturi. Un strat de sfecla, unul de ou și unul de telemea. Peste fiecare strat de ou eu am pus sare și puțin piper. Se poate servii alături de un grătar de pui sau orice alta carne. Va doresc pofta buna! ?
  12. Supa crema de avocado? ingrediente : - avocado doua bucati - o ceapa mica (se poate folosi și ceapa verde). - 3 castraveți, - zeama de la o lamaie - 150 - 200 ml apa - sare, piper Mod de preparare: -Curatam avocado ceapa și castravetii, le tăiem cubulețe și le punem în blender adăugăm zeama de lămâie, dacă nu ne place mai acrișor punem doar putina zeama pentru a nu se oxida avocado și pentru a nu-și schimba culoarea,adaugam sare piper după gust și le mixat bine toate pana devin o pasta. Eu am decorat cu puțin ulei de măsline semințe de in , floarea soarelui și susan alături de wasa dar se pot folosii și crutoane de pâine. Va doresc pofta mare!
×
×
  • Create New...